De afwerking voor een mooi plekje in de ochendzon

 Nu de bidón (watercontainer) op zijn plek staat, is het een halve dag werk om er ook nog wat moois van te maken. E, de heer des huizes, heeft een mat van bamboe gehaald waarbij de bamboe in de lengte gehalveerd is. Je kan hierdoor de gekromde kant dan aan de zichtkant (buitenkant) zetten en de holle kant vormt dan een redelijk vlak geheel om tegen de bidón te plaatsen. Zo´n bamboe mat is doorvlochten met dun ijzerdraad en dus enigszins te vormen.

E, de heer des huizes heeft eerst een groen zeil om de hele bidón gespannen, als extra afdekking tegen zonlicht. Daarna heeft hij een ondiep geultje rondom de bidón gegraven en daar de bamboemat in geplaatst en aan de achterkant aan elkaar bevestigd. Geultje weer dicht, en klaar. Of toch niet?

Nee. Het was nog niet zoals we wilden...

Achter het huis hebben we heel veel reservedakpannen liggen. Het moet wel een heel vreselijke storm zijn, als we ooit al die dakpannen opgebruiken. De bovenbuurman had ook al gezegd dat we eventueel bij hem wel een stapeltje mochten weghalen, want hij heeft nog veel meer dakpannen liggen. Ruim, heel ruim voldoende dus om onze bidón te voorzien van een eigen klein dakpannen-dakje! 

Gecamoufleerde bidón in de tuin

Zicht vanaf het hoger gelegen terras bij ons huis. Op de bidón heeft E, de heer des huizes een schuin aflopend houten constructie gemaakt. Daarop zijn de dakpannen gelegd. Het dakpannendakje loopt schuin naar de voorkant af, zodat er geen water op blijft staan. Aan de achterkant zie je de tuinslang hangen, die vastgemaakt is aan de vuldop. Hierdoor is het heel eenvoudig om de bidón te vullen met het kraantje van het agricultura water, de dakpannen kunnen gewoon blijven liggen. 

bidon met wateraansluiting

De zijkant, waar een klein stukje van de bamboemat is weggesneden. 
Precies genoeg ruimte voor de kraan en de bewateringscomputer.

Bidón beschermen tegen zon

De voorkant van de bidón, gezien vanuit het lager geleden terras. Aan de rechterkant zie je al een pluk Cosmea staan, de zaadjes kreeg ik in het voorjaar van een buurvrouw. Ik heb ze op verschillende plekken in de tuin gezaaid en ze geven mooie roze, witte en paarse bloemen waar de bijen en hommels dol op zijn. 

De stenen rand die je ziet aan deze kant van de gecamoufleerde bidón, geeft het gedeelte aan waar ik nog meer Cosmea heb gezaaid. Dat onttrekt de bidón nog meer aan het oog. Voor de foto heb ik één rieten stoel even weggehaald, normaal staan er twee rieten stoelen.

Onder de olijfboom, de gecamoufleerde bidón-met-Cosmea er achter... Het wordt een heel fijn plekje om in de ochtend te genieten van een nieuwe dag! 








Reacties

Meest gelezen

Tips en Tricks September

Canarische sokken

Alles weer thuis