Gezinsuitbreiding

Sinds deze week hebben we gezinsuitbreiding.... in de vorm van een tweeling nog wel! Compleet onverwacht maar wel heel welkom.

Moeder en kinders maken het goed en de kleintjes zijn aandoenlijk. En nog zó klein...

Het is echter wel zo dat deze kindertjes meteen op eigen benen moeten staan. In dit geval op vier pootjes.... vier kleine plakpootjes 😉. Het gaat namelijk om gekko's.....

Achter een groot schilderij in de hoek van de kamer, wonen sinds anderhalf jaar ook twee gekko's (hier noemen ze trouwens een gekko 'pracan' of 'prenquén'). Pas als het donker wordt komen ze er achter vandaan en zien we ze schuifelen met hun plakpootjes over de muur of langs de rand van het dak. Soms zien we ze een paar dagen niet maar horen we ze alleen: als we 's avonds in bed liggen, horen we hun "lachende" geluid achter de balken. Het klinkt altijd heel gezellig en vertrouwd. Onze slaapkamer grenst aan de huiskamer en is voor gekko-plakvoetjes niet zo ver weg. We zijn er mee vertrouwd deze dieren in huis te zien.

Soms schuifelt er eentje richting de keuken en rent hij, als ik naar de keuken loop, geschrokken over het aanrecht richting de achterkant van de koelkast. Ik heb al eens een gekko van de verdrinkingsdood gered. Deze twee, achter het schilderij, komen niet veel verder dan de huiskamer en de slaapkamer en doen daar hun werk: muggen, nachtvlinders en vliegen vangen. 

gekko met kakkerlak

Onlangs waren we getuige van de vangst van een kakkerlak! Het is niet de allerbeste foto - want flitslicht vinden ze maar niets - maar je kan de kakkerlak in zijn bek goed zien. Hij zal er wel een behoorlijk maaltje aan gehad hebben.

Even opgezocht: gekko's die hier leven leggen over het algemeen twee eieren die ze verder niet hoeven uit te broeden. De natuur en de fijne temperatuur doet de rest.

Onze gekko's in de huiskamer hadden het blijkbaar naar hun zin: we zagen een week geleden vanachter het grote schilderij binnen een paar uur twee kleintjes langs de muur lopen, niet veel groter dan 2,5 cm. Wat een verrassing deze gezinsuitbreiding! 

Ze mogen al zelfstandig op pad. Sterker nog, ze mogen meteen al zelfstandig gaan wonen: beide kleintjes liepen onafhankelijk van elkaar naar het eerstvolgende schilderij en hebben dat als huis toegeëigend. We zien nu elke avond twee mini-gekko'tjes op pad gaan vanachter het schilderij nummer twee want ze moeten zelf voor hun eten zorgen. 

baby gekko

Men zegt hier dat een gekko in huis geluk brengt. Wat zal dat worden met vier gekko's in huis....







Reacties

Meest gelezen

Tips en Tricks Oktober

Tips en Tricks September