Tips en Tricks November
Elke tweede vrijdag van de maand, deelt Elizabeth leuke Tips en Tricks die bloggers publiceren. Iedereen heeft wel een handigheidje. In het huishouden, bij het klussen, tijdens de vakantie of om te besparen. Deze keer een tip om je groenten optimaal te gebruiken.
Alle restjes van verse groenten verzamelen
Als ik groenten snij voor het avondeten, blijft er altijd wel een stukje over: een halve ui, wat worteltjes, een stronkje prei, wat pompoen of het stukje paprika wat rond het steeltje zit. Dit verdwijnt niet meer op de composthoop of (erger) in de vuilnisbak.
Nee, alles stop ik rauw in een ziplock zak, die ik bewaar in de vriezer. Je hoeft niet eens de restjes heel klein te snijden, het kan er gewoon per stronkje in.
Ik laat geen handvol worteltjes meer verschrompelen of verschimmelen achterin de koelkast (om ze daarna weg te gooien..) maar alles gaat in de verzamelzak in de vriezer.
Begint de zak vol te raken (maar meestal red ik dat niet) stoof ik een deel gaar in een pan met water en wat bouillonblokjes. Zijn de groenten gaar, voeg ik een blik tomaten toe en zet ik de staafmixer erin: een gladde soep als resultaat. Vermicelli of kleine pasta mee laten koken en klaar is je soep!
Of ik maak van de de ingevroren restgroenten een heerlijk gevulde (vegetarische) pastasaus: eerst verse uien aanbakken, beetje zout, peper en je gewenste kruiden toevoegen. Zijn de uien glazig. dan gaan er een paar handjes diepgevroren restgroenten bij en laat ik alles garen. Ik maak de structuur van de saus niet té glad, je mag stukjes blijven zien: de staafmixer gaat er maar heel even doorheen.
Op deze manier gooi je nóg minder groenten weg.
Reacties
Een reactie posten
Plaats je reactie