* Dit bericht heb ik aangepast, nadat we bijna een jaar geen vlees hadden gegeten *
We hebben een goede balans gevonden en eten gemiddeld 2x per week vlees. Er zijn zoveel leuke en lekkere alternatieven te bedenken en te vinden op internet. Het staat vol met allerlei heerlijke variaties.
In tegenstelling tot wat ik altijd dacht, is vegetarisch koken niet meer werk of erg ingewikkeld. Je eigen mayonaise maken blijkt een karweitje van nog geen 5 minuten. Probeer het zelf maar eens:
- 1 cup zonnebloemolie
- 1/2 cup goede sojamelk (goed schudden voor gebruik)
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels azijn
Doe alles in een hoge beker en zet de staafmixer erin. Mix ongeveer 30 seconden terwijl je de staafmixer langzaam naar boven beweegt. Door langer te mixen (of door iets meer olie toe te voegen) wordt de mayonaise dikker. De smaak is heerlijk romig en bevat niets meer dan bovengenoemde 5 ingrediënten. Varieer naar eigen smaak met mosterd, azijn en zout, want smaken verschillen, nietwaar? Heerlijk bij een goed gebakken frietje of op een boterham.
Overdoen in een schone glazen pot - 5 dagen houdbaar in de koelkast. Maar dat ga je niet redden met versgebakken frietjes!!!
Reacties
Een reactie posten
Plaats je reactie