Komkommertijd
Een kilo komkommer kost op dit moment € 0,65. Koop je ze in Nederland per stuk, hier gaan ze per kilo. De komkommers zien er hier wél wat anders uit: een beetje dikker en meer gedrongen.
Het is een prima vruchtgroente om zo te eten! Een paar plakjes op een boterham met kaas of als frisse toevoeging in een zomerse salade. Een boterham heel dun besmeren met Sambal en dan een hele berg dunne plakjes (de kaasschaaf!) erop, is ook een heel erg lekker. Vooral Sambal Brandal, deze sambal heeft een mildere en zoetere smaak. Of gewoon zomaar plakjes op de borrelplank, en natuurlijk de Griekse tzatziki. Maar dan houdt het ook een beetje op.....
Om jaarrond van deze groene jongens te genieten maak ik - met deze kiloprijzen - komkommers in zoetzuur, een beproeft recept van haar. De verhouding zoet-zuur is perfect en na een week of zes smaken ze heerlijk bij nasi of als snack. Ze zijn hierdoor minstens een jaar houdbaar!
Reacties
Een reactie posten
Plaats je reactie