Sinds deze week hebben we gezinsuitbreiding.... in de vorm van een tweeling nog wel! Compleet onverwacht maar wel heel welkom. Moeder en kinders maken het goed en de kleintjes zijn aandoenlijk. En nog zó klein... Het is echter wel zo dat deze kindertjes meteen op eigen benen moeten staan. In dit geval op vier pootjes.... vier kleine plakpootjes 😉. Het gaat namelijk om gekko's..... Achter een groot schilderij in de hoek van de kamer, wonen sinds anderhalf jaar ook twee gekko's (hier noemen ze trouwens een gekko 'pracan' of 'prenquén') . Pas als het donker wordt komen ze er achter vandaan en zien we ze schuifelen met hun plakpootjes over de muur of langs de rand van het dak. Soms zien we ze een paar dagen niet maar horen we ze alleen: als we 's avonds in bed liggen, horen we hun "lachende" geluid achter de balken. Het klinkt altijd heel gezellig en vertrouwd. Onze slaapkamer grenst aan de huiskamer en is voor gekko-plakvoetjes niet zo ver weg. We ...
Elke tweede vrijdag van de maand, deelt Elizabeth leuke Tips en Tricks die bloggers publiceren. Iedereen heeft wel een handigheidje. In het huishouden, bij het klussen, tijdens de vakantie of om te besparen.... Zo'n tip delen is heel handig, ik heb deze keer een handige tip voor in de keuken.... Zakken stapelen om ruimte in je vriezer te besparen Koop ziplock zakken om in de diepvries te gebruiken. Plastic doosjes - rond of vierkant - zijn minder efficiënt, ze nemen meer ruimte in. Zakken met groenten, vlees of fruit kan je precies vullen zonder onnodige lucht er omheen. Duw je daarna met je hand de inhoud plat in de zak, dan kan je veel meer zakken op elkaar stapelen en past er dus meer in je vriezer. Alleen de zakken met vlees gooi ik na het ontdooien weg, de andere zakken spoel ik uit in handwarm water met een druppeltje afwasmiddel gebruik ik opnieuw. Handig: schrijf erop wát er in zit en wanneer je het in de vriezer stopt. Wist je trouwens dat je kaas ...
Het is een jaarlijks terugkerend item in de krant: de publicatie van het kerstmenu, wat geserveerd zal worden in het ziekenhuis. Elk ziekenhuis wat verbonden is aan het ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden, heeft zijn eigen menu. En dat menu wordt officieel gepubliceerd in de krant. Zo schattig....! Het ziekenhuis hier op het eiland zal op kerstavond een menu presenteren van zeevruchtensoep als voorgerecht, varkenslende met pruimen- en appelmoes als hoofdgerecht, en als dessert nogamousse met chocoladewafel en kerst lekkernijen. Op eerste kerstdag bestaat de lunch (hier wordt doorgaans de lunch als warme maaltijd geserveerd) uit tuinkerscrème soep met witte kaas en croutons als voorgerecht, kabeljauwhaas met zoete aardappelen en rode wijn saus als hoofdgerecht, en als dessert Uruguayaans pudding. Op een van de buur-eilanden, ziet het menu er heel anders uit: Groente roomsoep of kippensoep als voorgerecht, als tweede gang wordt...
Reacties
Een reactie posten
Plaats je reactie